CFR Marfa prezenta la Ziua Portului Constanta

CFR Marfă prezentă la Ziua Portului Constanţa

 

logo3loga port constanta
CFR Marfă a fost reprezentată prin directorul general dl. Mihuţ Crăciun la a 11 ediţie a evenimentului “Ziua Portului Constanţa”, desfăşurat joi 6 octombrie la Krems, Austria.
Evenimentul, la care au participat 200 de invitaţi din 11 ţări, a marcat 120 de ani de existenţă a portului modern Constanţa şi a reprezentat un bun prilej de întâlnire a executivilor reprezentând companii importante din domeniul transporturilor şi logisticii din Austria, Slovacia, Cehia, Italia, Germania, Belgia precum şi delegaţii ale porturilor Aktau din Kazahstan, respectiv Baku din Azerbaidjan şi COSCO Shipping.
Prezenţa conducerii CFR Marfă la acestă întrunire vine în contextul eforturilor de promovare a coridorului care leagă Europa de Asia Centrală, incluzând cele 3 moduri de transport: maritim, pe Dunăre şi pe cale ferată, CFR Marfă manifestându-si déjà intenţia de aderare ca membru  în cel mai scurt timp la coridorul „Trans Caspian International Transport Route”.
În cadrul evenimentului dl. Mihuţ Crăciun a avut întâlniri bilaterale atât cu reprezentantul Comisiei Europene, dl. Dimitris Theologitis – director general mobilitate&transport în cadrul Comisiei, dar şi cu directorii generali ai Porturilor Aktau şi Baku, respectiv dnii. Vahid Aliyev şi Mikhail Yalbachev. S-au purtat discuţii cu dl. Hubert Mierka, reprezentant Rhenus AG & Co. si MIERKA DONAUHAFEN, proprietarul portului Krems. De asemenea au avut loc întâlniri cu reprezentanţii Siemens, dl. Manfred Seitz secretar general si dl. Alexandru Capatu presedinte, prilej cu care s-a pus în discuţie posibilitatea retehnologizării navelor ferry-boat aparţinând CFR Marfă şi a locomotivelor LDE cu motorizare LNG sau cu reprezentanţii DB Schenker dl. Helmut Schweighofer CEO CEE si dl. Alexander Winter membru al boardulu DB Schenker.
‘’Toate aceste initiative fac parte din strategia de dezvoltare a transportului transcontinental de marfă şi atragerii de parteneri în procesul modernizării terminalelor intermodale ale CFR Marfă şi operării acestora­” a declarat dl. Mihuţ Crăciun, director general CFR Marfă.

 

Compartiment Mass Media, PR
SNTFM CFR Marfă SA
Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza întreaga funcționalitate a acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content