Comunicat CFR Marfa 26.02.2016

02
Compartiment Mass Media, Relaţii cu Publicul Tel/Fax: (021) 225.12.03
Nr. T3.1.1 / 78  /25.02.2016                                                               Tel. 126.078
Comunicat    CFR Marfă
        Ca urmare a aparitiei in mass-media a informatiei privind riscul de intrare in insolventa a CFR Marfa, dupa ce un cabinet de avocatura cu sediul in Ploiesti a depus in acest sens o cerere la Tribunalul Bucuresti, aducem la cunostinta mass-mediei, a clientilor CFR Marfa si a publicului larg ca demersul inceput de cabinetul de avocatura din Ploiesti nu este unul legal.
        CFR Marfa are incheiat un Contract de reparatii periodice pentru vagoane de marfa cu firma creditoare si in conformitate cu prevederile acestui Contract, societatea reparatoare trebuie sa ceara acordul CFR Marfa pentru cesionarea drepturilor si obligatiilor care decurg din contract.
In fapt, conform stirilor aparute in presa, firma creditoare a cesionat creante catre cabinetul de avocatura din Ploiesti, dar CFR Marfa nu a primit nicio instiintare sau solicitare asupra intentiei de cedare a acestei creante.Facturile care conform stirii de presa au fost cesionate de firma creditoare catre cabinetul de avocatura, nu depasesc termenul de scadenta care ar da dreptul celui care detine aceste facturi sa solicite insolventa CFR Marfa.
         Conform art. 5 al Legii nr. 85/2015,  privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, pentru ca o societate sa fie indreptatita la introducerea unei cereri privind deschiderea procedurii insolventei  unei alte societati, trebuie sa detina facturi neachitate cu termen de scadenta depasit mai mare de 60 de zile.Prin urmare, actiunea cabinetului de avocatura din Ploiesti, privind cererea de deschidere a procedurii insolventei CFR Marfa, daca detine aceste facturi, ar trebui respinsă ca inadmisibilă.De asemenea, aducem la cunostinta ca CFR Marfa nu inregistreaza datorii la bugetul de stat asa cum, in mod eronat, a aparut in presa.
         Aparitia in presa a unor informatii de acest gen, incomplet documentate, afecteaza in mod negativ imaginea societatii a carei activitate se desfasoara intr-un mediu puternic concurential, are implicatii grave asupra relatiilor CFR Marfa cu clientii, pentru care solvabilitatea si viabilitatea societatii reprezinta elemente de baza in derularea relatiilor contractuale si poate genera pierderea unor oportunitati de afaceri in favoarea concurentilor de pe piata transporturilor feroviare de marfa.CFR Marfa doreste sa isi exprime si pe aceasta cale intreaga deschidere privind comunicarea in cadrul legal cu reprezentantii mass media, pentru aparitia in mijloacele de informare in masa a unor stiri bine si temeinic documentate de natura sa clarifice toate aspectele privind activitatea actuala a societatii.
Compartiment Mass Media, Relatii cu Publicul
SNTFM CFR Marfa SA
                                           pdficon_largeDownload
Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza întreaga funcționalitate a acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content