Forumul Economic Astana

         In perioada 25-26 mai 2016, directorul general al CFR Marfă, dl. Mihuţ Crăciun, a participat în cadrul unei delegaţii a Ministerului Transporturilor, alături de dna Maria Magdalena Grigore- Secretar general TRACECA , la a IX-a sesiune a Forumului Economic Astana, organizat de Ministerul Economiei Naţionale al Republicii Kazahstan. La acest eveniment au fost invitaţi şi au participat experţi proeminenţi, conducători de state, CEO ai principalelor companii naţionale şi internaţionale din regiune, iar tema centrală a sesiunii din acest an a fost dezvoltarea Noului Drum al Mătăsii ca factor de impulsionare a creşterii economice din zona euroasiatică.

          In cadrul Forumului, dl. Mihuţ Crăciun a avut întâlniri bilaterale cu delegaţia Companiei Naţionale Kazahstan Temir Zholy- Calea Ferată a Republicii Kazahstan, condusă de Preşedintele acesteia, dl. Askar Mamin, în care s-a întărit dorinţa părţii române de a fi un partener important în dezvoltarea transportului transcontinental de marfă, precum şi de a adera în cel mai scurt timp la coridorul „Trans Caspian International Transport Route”. “Participarea la această importantă întrunire cu reprezentanţii comunităţii economice mondiale se alătură eforturilor României şi ale CFR Marfă de a valorifica aceste oportunităţi de afaceri care se deschid odată cu reactivarea coridorului euro-iranian, care tranzitează Adzerbaidjan şi Georgia, şi dezvoltarea proiectului de transport România – Gate to Europe’’, a declarat directorul general al CFR Marfă, dl. Mihuţ Crăciun.

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza întreaga funcționalitate a acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content