Comunicat CFR Marfa 02.12.2014

03
Compartiment Mass Media, Relaţii cu Publicul                          Tel/Fax: (021) 225.12.03
Nr. T3.1.1 /         /2014                                                                         Tel.126.078
                                           Comunicat de presa

            CFR Marfă a organizat în perioada 26-27 noiembrie 2014 la Predeal, reuniunea statutară a membrilor Proiectului de transport combinat “Viking Train”.Proiectul “Viking Train” este destinat transportului de containere intre regiunile Mării Baltice si ale Marii Negre, respectiv din Lituania către Belarus, Ucraina, Republica Moldova, România, Bulgaria cu destinaţia Turcia şi invers. La reuniune au participat alături de reprezentanţi ai CFR Marfă, reprezentanti ai Cailor Ferate din Lituania, Belarus, Ucraina, Republica Moldova şi Georgia, reprezentati ai organizatorilor de transport Rofersped, LG Ekspedicija (Lituania), Plaske si Liski (Ucraina), BELINTERTRANS (Belarus), Translogist Sistem SRL (Republica Moldova), ai Ministerului Transporturilor din România şi ai companiei de căi ferate CNCF “CFR”- SA.
            Proiectul “Viking Train” reprezinta o intelegere tarifara intre partile participante, care asigura o platforma elastica de transport pe axa Nord-Sud. Tarifele de tranzit utilizate in aceasta “platforma” de transport sunt identice in toate statele participante si la un nivel foarte competitiv in raport cu transportul rutier si naval. Acest proiect permite atragerea la transport pe calea ferată a traficului rutier si naval care se desfăşoară pe axa Nord-Sud, cu efecte benefice în diminuarea cantitatilor de noxe generate de transportul rutier, diminuarea poluarii atmosferice si a apelor, decongestionarea drumurilor publice si reducerea accidentelor rutiere pe aceasta ruta. La sedinta de la Predeal au fost analizate activitatile derulate sub auspiciile proiectului de la inceputul anului 2014 pâna in prezent, organizarea serviciilor de transport propriu-zis intre Klaipeda (Lituania) si Istanbul (Turcia) via România si s-au adoptat tarifele de tranzit si conditiile de aplicare a acestora pentru prima jumatate a anului 2015. De asemenea, s-a primit si solicitarea caii ferate din Georgia de a deveni membru al Proiectului, in vederea deschiderii acestui traseu si spre zona de Est a Marii Negre si a conectarii Proiectului”Viking Train” cu Coridorul Traceca. Reuniunea s-a incheiat prin semnarea Protocolului privind circulatia trenului de trafic combinat „Viking”, valabil pentru prima jumatate a anului 2015, urmând ca in cadrul reuniunii care va avea loc la Vilnius, la sfârsitul lunii aprilie 2015, sa fie stabilite conditiile de derulare a serviciului de transport cu trenurile” Viking”, aferente ultimelor 6 luni ale anului 2015.

 

Compartiment Mass Media, Relatii cu Publicul
SNTFM CFR Marfa SA
                                  pdficon_largeDownload
Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza întreaga funcționalitate a acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content