Comunicat CFR Marfa 09.05.2014-1

03
Compartiment Mass Media, Relaţii cu Publicul                                   Tel/Fax: (021) 225.12.03
Nr. T3.1.1 /           /2014                                                                               Tel. 126.078
Comunicat de presa
            Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă„ SA, anunta deschiderea traficului feroviar de marfă pe Podul Calafat- Vidin peste Dunăre, posibilă în urma unei conlucrări benefice între Ministerele de Transporturi ale Republicii Bulgaria şi României, respectiv între BDZ Cargo şi CFR Marfă.Astfel, s-a convenit asupra reglementarilor de lucru provizorii pentru procesul de predare-primire în staţia comună Vidin Marfuri, reglementări care reprezintă principiile pentru colaborarea în exploatare între cei doi operatori de stat la trecerea trenurilor de marfă pe noul pod peste Dunăre.Se estimează că această legătură poate reprezenta o oportunitate semnificativă de creştere pe termen mediu şi lung a volumului de mărfuri transportate în tranzit pe calea ferată prin Romania, prin preluarea unei părţi a tranzitului care se derulează în prezent prin Serbia.
         Deschiderea traficului feroviar de marfă peste Dunăre de la Calafat la Vidin, va facilita transportul feroviar pe aripa sudică a Coridorului IV Pan-European de Transport, care se întinde de la Dresda, în Germania, până la Istanbul, în Turcia, precum şi interconectarea mai rapidă a axelor de transport din Sud-estul Europei la marile coridoare de transport europene. Nu se poate neglija nici rolul regional al podului, acela de a conecta sud-vestul României şi nord-vestul Bulgariei, state membre ale Uniunii Europene, printr-o legătură modernă şi rapidă. Se facilitează în acest fel creşterea capacităţii de transport de mărfuri  în această regiune, cu contribuţii mari la dezvoltarea economică a judeţelor Dolj şi Mehedinţi şi nu în ultimul rând va duce la consolidarea relaţiilor economice dintre România şi Bulgaria.
         Dacă la nivelul anului 2013 volumul de marfă transportat de CFR Marfă pe relaţia România- Bulgaria a fost de 232.314 tone, estimăm că deschiderea traficului feroviar pe Podul Calafat-Vidin va duce la o creştere cu cel puţin 10 procente a acestuia.
             Despre CFR Marfă
Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfa SA este operatorul naţional de transport feroviar de marfă din România, lider pe această piaţă cu o cota de piaţă de 54,8 %, la nivelul anului 2013.

 

Compartiment Mass Media, Relatii cu Publicul
SNTFM CFR Marfa SA
                                             pdficon_largeDownload
Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza întreaga funcționalitate a acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content